Het schuren en behandelen van een parketvloer is een vak apart. Met name doe-het-zelvers ondervinden dit aan de lijve als ze besluiten om een parketvloer met gehuurde schuurmachines te schuren. Niet zelden ontstaat er een vloer met "heuvels en dalen" en vol schuurkrassen.

Voor onze zzp’ers is het hun dagelijkse werk om parketvloeren vakkundig te schuren en te behandelen. Ze zijn alle opgeleid beschikken over professionele schuurmachines om de parketvloer goed te kunnen schuren en afwerken.

Het is van belang dat u zich goed laat informeren over de diverse mogelijkheden van beschermen van houten vloeren. De afwerking bepaalt de mate van onderhoud en de mogelijkheden tot het plaatselijk bijwerken van de beschermingslaag. Laat u zich dus goed adviseren door onze specialist.

Stofvrij schuren van parket:

Uniek aan onze werkwijze is dat het parket "stofvrij" wordt geschuurd. Dat wil zeggen dat al onze schuurmachines aangesloten zijn op speciale stofzuigers die de stof op een goede wijze filteren en er geen schuurstof vrij komt tijdens de behandeling. Er wordt stof-arm geschuurd, dit is voor zowel de parketteur als de klant een groot voordeel.

Tevens nemen wij na het schuren het schuurafval mee en hoeft u hier niet naar om te kijken.

Beschermen van parket:

Na het schuren wordt de geschuurde parketvloer behandeld met lak, olie, hardwax olie of loogbeits.Afhankelijk van het gebruik van de vloer, de houtsoort en de gewenste uitstraling van de vloer kunnen wij u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden van afwerking en de voor- en nadelen.

Parket lakken heeft als voordeel dat er een slijtvaste laag op het hout wordt aangebracht en de vloer zo goed beschermt. U heeft de keuze uit een hoogglanzende lak, zijdeglanzende lak of matte lak. De gebruikte lakken zijn op waterbasis (zonder oplosmiddelen).

Als de parketvloer beschermd wordt met olie dan wordt de vloer als het ware geïmpregneerd met olie. De speciale parket vloerolie maakt de vloer waterbestendig en zorgt ervoor dat er geen vuil in de vloer kan. Indien gewenst kan de vloer na het oliën nog beschermd worden met hard-wax die goed uithardt, ook kan de olie aan gekleurd worden. Meer informatie over parket olie.